DR. RADU SEICEAN

Medic primar chirurgie generală

Dr. Radu Seicean a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie ″Iuliu Haţieganu″, Cluj-Napoca. În prezent predă la aceeași Universitate, fiind șef de lucrări la Clinica Chirurgie I.
Este medic primar chirurg, cu 22 de ani de experiență în chirurgia generală și digestivă, supraspecializat în chirurgia laparoscopică avansată și chirurgia obezității.
Are competență în ecografie generală (pe care o practica din 1996) şi efectuează  inclusiv tehnici de ecografie interventională și intraoperatorie.
A urmat peste 40 de cursuri de specializare în țară și în străinătate, precum și stagii de perfecționare în Franța, Olanda și Austria .
Dr Radu Seicean este doctor în medicină din anul 2005 cu domeniul de cercetare:  cancerul rectal și proctologia (patologia ano-rectală).
A introdus în Clinica Chirurgie I din Cluj-Napoca și a implementat cu succes în practica curentă tehnicile de chirurgie laparoscopică avansată (primele operații laparoscopice pentru cancer colo-rectal și gastric sleeve pentru obezitate).
A contribuit la dezvoltarea chirurgiei bariatrice, organizând primul workshop pe această temă în 2007. A lărgit indicațiile abordului minim-invaziv în urgență și a aplicat în practică noi tehnici laparoscopice inovative. A realizat și publicat, în premieră pe plan internațional,  o tehnică minim-invazivă de rezolvare hemoragiilor după puncția biopsie hepatică. A perfecționat și aplicat în practica curentă tehnici moderne în chirurgia cancerului colo-rectal, mamar și tumorilor superficiale, în chirurgia herniilor, eventrațiilor și varicelor, precum și în proctologie (hemoroizi, fisuri anale, fistule si abcese perianale).
Este organizator și lector invitat la numeroase workshop-uri, cursuri  și congrese naționale și internationale. Este membru în colectivele de cercetare a 6 granturi  castigate prin competitie la nivel național.  A publicat o monografie despre cancerul rectal, un DVD despre tehnicile de chirurgie laparoscopică și a redactat câteva capitole ale unor tratate de chirurgie naționale și internaționale.
Toate articolele sale științifice  sunt publicate numai în reviste de circulație internațională (ISI și BDI).

Domenii de interes:

  • Chirurgia digestivă , oncologică, hepatobiliopancreatică (inclusiv laparoscopic)
  • Chirurgia obezității prin abord laparoscopic (gastric sleeve, gastric by-pass, mini gastric by-pass, SADI-S, plicatura gastrică și inel gastric ajustabil).
  • Chirurgia herniilor și eventrațiilor (inclusiv laparoscopic)
  • Chirurgia varicelor
  • Proctologie (hemoroizi, fisuri anale, abcese și fistule perianale) – inclusiv prin tehnici miniminvazive  (VAAFT, TEO, etc.)
  • Chirurgie laparoscopică avansată ( rezecții de colon și rect laparoscopice, splenectomii laparoscopice, suprarenalectomii laparoscopice, cura laparoscopică a herniei hiatale, a bolii de reflux gastroesofagiene și a achalaziei, pancreatectomii laparoscopice, etc.)
  • Chirurgie ginecologică laparoscopică (chiste de ovar, histerectomii, miomectomii, anexectomii, inclusiv pentru sterilitate: cromopertubație și neosalpingostomii)
  • Utilizarea extensivă în urgență a abordului laparoscopic in: apendicita acută, ulcerul perforat, rupturi traumatice viscerale, leziuni traumatice ale splinei , corpi străini, etc.
  • Ecografie diagnostică, intraoperatorie și intervențională.Pentru CV-ul complet al Dr. Radu Seicean va rugam sa folosit link-ul de mai jos.