Consultatii chirurgie oncologică

Sectia de chirurgie generala include si sectia de chirurgie oncologica, in cadrul careia activeaza domnul doctor Radu Seicean, dansul avand o vasta experienta chirurgicala si efectuand primele operatii laparoscopice pentru cancerul colorectal.

Doctor Radu Seicean, sef de lucrari la Clinica Chirurgie I din Cluj-Napoca este medic primar chirurg cu supraspecializare in chirurgia laparoscopica si impreuna cu echipa sa de profesionisti, va pune la dispozitie servicii de consultatie, diagnosticare si tratament chirurgical traditional sau minim invaziv. Extrem de important in chirurgica oncologica in cazul patologiei colorectale este diagnosticul complet si corect al leziunii, incluzand toate caracteristicile: localizare, natura benigna sau maligna, stadiul evolutiv, potentiale complicatii locoregionale sau la distanta.

Chirurgia laparoscopica permite, in urma progreselor din tehnica chirurgicala, abordul alternativ si minim invaziv al oricaror operatii conventionale colorectale, fiind o realitate de necontestat. Datorita aparaturii performante care permite obtinerea imaginilor HD in timp real si vizualizarea ramurilor nervoase, planurile de disectie sunt mult mai bine respectate, zonele de incizie sunt reduse, iar precizia operatiei este imbunatatita exponential. Tratamentele chirurgicale ale cancerului colorectal pot fi asadar abordate in maniera laparoscopica, utilizand tehnici de electrocogulare, electrodisectie, disectie ultrasonica, dispozitive de sutura mecanica sau robotizata.

Chiar si in cazul rezectiilor colorectale, fie al colectomiilor segmentare, hemicolectomiilor sau al colectomiilor totale, toate pot fi realizate pe cale laparoscopica. Chirurgia oncologica laparoscopica permite specialistilor nostri reducerea durereii si a riscurilor asociate interventiilor clasice, ofera posibilitatea unei recuperari mai eficiente si rapide si ofera rezultate clinice de exceptie. Cu toate acestea, in cazul tumorilor de mari dimensiuni, abordul chirurgical oncologic va fi unul conventional.