Proctologie / tratament hemoroizi / fisuri anale

Serviciul de proctologie va pune la dispozitie servicii profesionale de examinare, diagnosticare si tratare ale afectiunilor acute si cronice ale canalului ano-rectal, mizand in esenta pe procedurile non-chirurgicale, pe langa traditionalele interventii chirugicale. Cu o experienta vasta in domeniu, realizam cu eficienta consultatii de specialitate, investigatii de laborator si imagistice, proceduri minim invazive si interventii chirurgicale acolo unde este cazul, adresate unor patologii, inclusiv hemoroizii interni si externi, fisurile anale, fistulele perianale, polipi rectali, etc.

Cauzati de cresterea presiunii in interiorul venelor din regiunea ano-rectala, din diverse motive cum ar fi statul prelungit pe scaun, constipatia, sarcina, sedentarismul, obezitatea, efortul la ridicarea greutatilor mari si varsta, hemoroizii sunt o problema mai des intalnita decat multi doresc sa recunoasca. Din acest motiv o consultatie specializata este amanata. Recomandarea noastra este ca in cazul simptomologiei specifice hemoroizilor, si anume durere anorectala, sangerare sau dificultati in evacuarea scaunelor sa consultati un proctolog specialist pentru o abordare corecta si eficienta, precum si pentru recomandarea unui tratament adecvat care sa va ajute sa scapati definitiv de aceasta afectiune, care nu va trece de la sine ci doar se va agrava in timp. Tratamentul hemoroizilor este minim invaziv si in peste 90% din cazuri non-chirugical, realizat prin ligaturarea cu benzi elastice, fototermocoagularea in infrarosu, ablatia cu unde de radiofrecventa, si coagularea mono-sau bipolara.

Desi superficial considerate a fi o problema minora, fisurile anale prezinta si ele diverse riscuri, si pe langa agravarea constanta a simptomelor in lipsa unui tratament, acestea pot produce si infectii in zona anala sau, fara un diagnostic corect, pot deveni simptome ale unor afectiuni mai mult sau mai putin grave. Astfel, in cazul in care suferiti de sangerari de culoare rosu deschis vizibile pe hartia igienica sau daca experimentati dureri intense sau senzatii de arsura dupa defecatie, este indicat sa consultati un proctolog, deoarece o abordare imediata si un tratament adecvat va va scuti de durere, complicatii si interventii chirurgicale neplacute. Intervenind de la inceput, fisurile anale sunt tratabile in 90% din cazuri prin tratament topic, prin aplicarea unor unguente speciale, in cele mai multe cazuri pe baza de nitroglicerina, care are un efect decontracturant si vasodilatator.