Chirurgie digestivă

O ramura a chirurgiei generale, chirurgia digestiva reprezinta totalitatea interventiilor si investigatiilor chirurgicale efectuate la nivelul esofagului, stomacului si tubului digestiv. In cadrul acesteia, impreuna cu Dr. Radu Seicean va oferim mai multe servicii de tratament si asistenta medicala, menite sa diminueze, trateze si elimine maladiile, tumorile si afectiunile digestive. Asadar, chirurgia digestiva este utilizata in cazuri patologice, precum:

  • HERNIILE HIATALE, BOALA DE REFLUX GASTROESOFAGIAN, ACHALAZIA
  • CANCERUL DE ESOFAG
  • TUMORILE GASTRICE, RENALE
  • TRATAREA HEMOROIZILOR
  • INFECTIILE INTRAABDOMINALE GRAVE SAU HEMORAGIILE DIGESTIVE SEVERE

Diagnosticarea afectiunilor digestive este realizata cu ajutorul endoscopiei digestive superioare, denumita si gastroscopie sau esofago-gastro-duodenoscopie, prin intermediul careia se poate analiza si investiga nu doar tubul digestiv, ci si partile sale superioare. Aceasta investigatie video de 5-10 minute permite specialistului nostru sa observe interiorul intregului tract digestiv superior, care include esofagul, stomacul si duodenul, cu ajutorul unui instrument prevazut cu o mica camera video si cu o sursa de lumina numita endoscop. Folosita atat la diagnosticarea cat si ladescoperirea leziunilor de la nivelul tubului digestiv, endoscopia digestiva superioara este folosita de asemenea si cu scop terapeutic la stoparea hemoragiilor, excizia polipilor sau obtinerea biopsiilor pentru analize.

In urma descoperirii si diagnosticarii afectiunilor, tumorilor sau maladiilor, Dr. Radu Seicean va recurge, in functie de caz, la laparoscopia digestiva, ce reprezinta o interventie chirurgicala minim invaziva. Fara a crea incizii mari si evitand traditionala incizie toraco-lombara, fara riscuri aferente sau o lunga perioda de recuperare postoperatorie, laparoscopia digestiva, efectuata cu ajutorul laparoscopul, instrument care conţine camera video prin intermediul careia sunt vizualizate organele interne, ofera o vizualizare sporita a structurilor anatomice, micsorand durata interventiei chirurgicale si diminuand astfel durerea postoperatorie si nivelul de agresiune asupra organismului. Aceasta este cea mai des recomandata optiune de diagnostic si in urma rezultateleor obtinute, este considerat cel mai eficient tratament in cazul afecțiunilor benigne, precum diverticulii esofagieni, polipilii colonici, cat si in cazul afecțiunilor maligne, cum ar fi cancerul de colon sau rect.

Ai probleme de sanatate ?