• 0744 332 107
    0364 411 000

  • contact@clinica-gastromed.ro

Chirurgia obezității


Chirurgia obezitatii, denumita de asemenea si chirurgia bariatrica si metabolica reprezinta totalitatea interventiilor chirurgicale indicate pacientilor care sufera de obezitate morbida in scopul normalizarii greutatii corporale si diminuarii pana la eliminare totala a riscurilor de boli, afectiuni si maladii provocate de excesul de grasime acumulat in organism. Printre cele mai frecvente cauze ale obezitatii se enumera: consumul caloric crescut, tulburari ale alimentatiei, ereditatea, unele afectiuni medicale, cat si anumite manifestari la nivel psihologic.

Datorita progresului stiintific si tehnologic din ultimele decenii, persoanele care sufera de aceasta maladie pot beneficia de cel mai eficient tratament chirurgical oferit de Dr. Radu Seicean, realizat prin intermediul interventiilor laparoscopice, cu ajutorul carora pacientul va pierde in greutate, iar comorbiditațile si afecțiunile medicale asociate obezitații se vor ameliora pana la vindecare.

Chirurgia obezitatii reuneste urmatoarele interventii:

Gastric banding

Montarea in jurul partii superioare a stomacului a unui inel de silicon cu diametrul reglabil;

Gastric sleeve

Micșorarea stomacului prin secționarea sa de-a lungul micii curburi (se indeparteaza aproximativ 75% din stomac) si indepartarea, in acelasi timp, a zonei productive de grelina, hormonul responsabil de reglarea foamei;

Gastroplicatura

O alternativa a operatiei de gastric sleeve prin intermediul careia se micsoreaza stomacul. Acesta presupune coaserea uneia sau mai multor plicaturi in stomac cu ajutorul unor suturi continue cu fir neresorbabil (volumul stomacului este redus cu aproximativ 70 %)

Gastric by-pass

Procedeu de izolare a unei portiuni a stomacului, pentru ca alimentele sa ajunga doar in partea superioara a acestuia; apoi aceasta parte este conectata la intestine in asa fel incat alimentele vor parcurge doar o parte din lungimea intestinului subtire.

Diversie bilio-pancreatica

Procedeu prin intermediul caruia alimentele vor ocoli stomacul și o mare parte a intestinului subtire;

Balonul intragastric

Introducerea endoscopica a unui balon moale din silicon, cu scopul de a ocupa o parte din volumul stomacului, provocand astfel o satietate mai rapida;

Toate interventiile oferite de Dr. Radu Seicean, medic primar chirurg la Clinica Chirurgie I, care fac parte din categoria chirurgiei obezitatii se realizeaza cu ajutorul celor mai noi tehnologii. Astfel, in cazul interventiilor bariatrice, se utilizeaza noua procedura laparoscopica, prin care interventiile mentionate mai sus pentru tratamentul obezitatii, se vor efectua cu un dispozitiv special, numit laparoscop. Cu ajutorul acestuia, cuplat la o camera video high-definition, a unui insuflator de bioxid de carbon si a unor dispozitive speciale de staplare si sigilare vasculara, interventia va fi efectuata avand o imagine extrem de clara din interiorul cavitatii abdominale, pe un monitor TV Full HD de mari dimensiuni. Procedura este minim invaziva, datorita faptului ca, indiferent de grosimea stratului tesutului adipos, inciziile vor fi mici, iar durata spitalizarii, recuperarea postoperatorie si impactul asupra structurii organismului va fi minim. Clinica Chirurgie I din Cluj a fost renovate in intregime, toate saloanele avand acum baie proprie si dus, aer conditionat si televizor LCD. Blocul operator este dotat cu varful de gama al aparaturii de laparoscopie fabricate de forma Storz: sala “OR1™”.

Independent de starea de sanatatate si de indicele de masa corporala (IMC) al pacientului, noi, cei de la Clinica Chirurgie I, va vom recomanda cea mai potrivita interventie chirurgicala, cu scopul de a imbunatati incontestabil calitatea vietii dumneavoastra, cu efort si riscuri minime

Ai probleme de sanatate ?

© 2020 Clinica Gastromed Cluj. Clinica endoscopie digestiva si chirurgia obezitatii Cluj Napoca